In het continu evoluerende cybersecurity tijdperk is het hebben van alleen een firewall of VPN-verbinding niet meer voldoende. Je moet meer doen.Enerzijds vanwege de noodzaak om je organisatie te beschermen tegen cybercriminelen, anderzijds kan een datalek je door de invoering van de nieuwe privacywet (AVG) hoge boetes en onherstelbare reputatieschade opleveren.

Om geavanceerde cyberdreigingen als ransomware het hoofd te kunnen bieden, dien je als organisatie uit te gaan van een security architectuur. Bij het samenstellen van deze architectuur is het belangrijk rekening te houden met beveiliging voor, tijdens en na een aanval.

Met andere woorden: welke defensieve maatregelen heb je getroffen, welke mogelijkheden zijn er om aanvallen tijdig te ontdekken en in hoeverre is je organisatie in staat om te reageren op een succesvolle aanval.

Het Cisco portfolio omvat meerdere oplossingen die jou hierbij effectief kunnen ondersteunen. Op kleine schaal kun je beginnen met het ‘voor, tijdens en na’ security model van Uw Data Beveiligd, bestaande uit de Cisco ASA NextGen firewall, Advanced Malware Protection (AMP) voor Endpoints en Umbrella OpenDNS.

De meest krachtige defensie

De ASA Next-Gen firewall biedt je organisatie krachtige beveiliging aan de rand van je netwerk, terwijl Advanced Malware Protection (AMP) voor endpoints de defensie van al je laptops, desktops en mobiele devices vóór, tijdens en na een aanval beschermt.

Cisco Umbrella voegt daar als Secure Internet Gateway (SIG) nog een extra laag aan toe door de toegang van netwerkgebruikers tot het internet vanuit de cloud te beheren. Umbrella verzamelt kwaadaardige domeinnamen en blokkeert deze.

Ook maakt Umbrella een koppeling met Cisco’s Global Intelligence Center TALOS. TALOS voegt continu nieuwe intelligentie toe aan Umbrella, zodat gebruikers zich altijd veilig op het web kunnen begeven en jouw organisatie beschermd is tegen ransomware en andere bedreigingen.

Gebruikers van Umbrella kunnen OpenDNS eenvoudig toepassen door hun interne DNS-server aan te passen naar de DNS-servers van Cisco Umbrella OpenDNS.

Blokkeer malware over elke poort

De domeinfiltering die Umbrella toepast heeft twee grote voordelen:

  1. Ten eerste wordt de Next-Gen Firewall ontlast, doordat alle bekende malware-domeinen niet bij de firewall terecht komen als de gebruiker verbonden is met het netwerk.
  2. Daarnaast zorgt beveiliging op DNS-niveau ervoor dat het niet meer relevant is op welke poort malware probeert binnen te komen. Umbrella zorgt ervoor dat alle malware in zijn geheel wordt geblokkeerd.

Creëer een extra laag in uw beveiliging

OpenDNS voegt een extra laag aan je beveiliging toe. Hoe Umbrella dat doet?

  • Umbrella blokkeert bedreigingen over alle netwerkpoorten en protocollen, zelfs direct-to-IP verbindingen.

  • Umbrella kan voorspellingen doen over opkomende kwaadaardige domeinen.

  • Umbrella gebruikt diepe URL-inspectie voor risicovolle domeinen.

  • Ook ‘mobiele’ werknemers kunnen ervan profiteren, doordat een security agent DNS-requests afvangt en doorstuurt naar de OpenDNS-servers. Zo kan Umbrella worden gebruikt met de Cisco AnyConnect Secure Mobility Client. Indien je geen AnyConnect gebruikt, kun je gebruik maken van de Umbrella roaming client.

Simpel. Overzichtelijk. Snel.

Umbrella is simpel, overzichtelijk en snel. Je hoeft geen hardware te gebruiken voor je cloud security platform en je hoeft geen ingewikkelde software te installeren. Het browser-based dashboard biedt je alle management- en analysetools die je nodig hebt.

Evaluatie

Wil je het gemak van Umbrella zelf ervaren? Vraag dan direct de gratis demo van 14 dagen aan! Overtuig jezelf van de eenvoud en het gemak waarmee deze oplossing effectieve security en waarde voor je organisatie kan toevoegen! Je kunt de demo aanvragen via onderstaande button.

Umbrella gratis proberen