Voor het eerst heeft Cisco grootschalig onderzoek gedaan naar de ROI van de investering in databeveiliging en privacy. Resultaat? 40% van de bedrijven zegt de investering in een jaar tijd te hebben verdubbeld. 

De Data Privacy studie van Cisco werd gepresenteerd op wereldwijde Data Privacy dag: 28 januari. Er werd onderzoek gedaan bij ruim 2800 organisaties in 13 verschillende landen. Op basis daarvan doet Cisco voor het eerst echt uitspraak over de ROI op databeveiliging.

Dit zijn de belangrijkste bevindingen:

Verdubbeling van de investering in beveiliging

Voor elke dollar die geïnvesteerd wordt in databeveiliging krijgen organisaties gemiddeld 2,70 dollar terug aan voordeel. Deze bevinding is gedaan op basis van jaarlijkse investeringen in privacy en security en de business ontwikkeling in datzelfde jaar. Zo zien de meeste bedrijven positieve invloeden en kan liefst 40% zeggen dat ze de investering hebben verdubbeld.

Meer businessvoordeel dan alleen compliance

70% van alle organisaties zegt dat zij meer businessvoordelen hebben ervaren van hun beleid dan alleen compliance. In 2018 was dit nog 40%. Voordelen die worden ervaren zijn:

  • Snellere processen
  • Meer innovatie
  • Concurrentievoordeel
  • Aantrekkelijker voor investeerders
  • Hogere waardering van klanten

Meer verantwoordelijkheid = meer voordeel

Meer verantwoordelijkheid leidt tot meer voordeel. Bedrijven die meer verantwoordelijkheid nemen ervaren minder kosten voor datalekken, minder vertraging in het verkoopproces en meer inkomsten.

Privacy certificaten zijn goud waard

82% procent van de onderzochte organisaties zien privacy certificaten als een motivatie om ergens in te kopen. Certificaten zoals bijvoorbeeld ISO 27701 en het EU-U.S. Privacy Schild (Privacy Shield) zijn belangrijke factoren als het gaat om de keuze voor partnerschap en het kiezen van een ‘derde’ partij.

Met andere woorden: investeert jullie organisatie nog onvoldoende in privacy en informatiebeveiliging? Dan is de kans groot dat klanten kiezen voor een andere partner om mee samen te werken. Gevolg? Directe financiële gevolgen voor de business.

Het hele onderzoek is hier te lezen.